Ιστορικά Στοιχεία

Η ΠΡΟΦΙΣΩΛ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1967 στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η ονομασία της εταιρίας, ΠΡΟΦΙΣΩΛ Α.Ε., προέρχεται από τη σύμπτυξη των λέξεων προφίλ και σωλήνες, ορίζοντας ταυτόχρονα τα προϊόντα της κύριας παραγωγικής της διαδικασίας.

Στα χρόνια που περνούν η ΠΡΟΦΙΣΩΛ Α.Ε. αναπτύσσεται ραγδαία εκμεταλλευόμενη της ανάγκες της εγχώριας αγοράς, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη και βιομηχανοποίηση της τότε, αναπτυσσόμενης ακόμη, ελληνικής οικονομίας.

Το 1992, η διοίκηση της ΠΡΟΦΙΣΩΛ Α.Ε. αποφασίζει την επέκταση των παραγωγικών δυνατοτήτων της εταιρίας εξαγοράζωντας σε πλειστηριασμό απο τον Οργανισμό Οικονομικής Ανασυγκρότησης Επειχηρήσεων Α.Ε. (ΟΑΕ) την χρεοκοπημένη "Σωληνουργεία Φανεστρόπουλου" στο Νομό Βοιωτίας, μετατoνομάζοντάς τη στην σημερινή "ΣΩΛΝΟΥΡΓΕΙΑ ΘΗΒΩΝ Α.Ε."

Αυτή η κίνηση ουσιαστικά επεκτείνει και συμπληρώνει τις παραγωγικές δυνατότητες της ΠΡΟΦΙΣΩΛ Α.Ε. τόσο σε ποσότητα όσο σε ποιότητα και γκάμα στην μεταποίηση χαλύβδινων προιόντων. Παράλληλα, η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΘΗΒΩΝ Α.Ε. εντάσει τον νέο βιομηχανικό πλέον όμιλο και στον κλάδο παραγωγής χαλύβδινων σωλήνων ευθείας και ελικοειδούς ραφής, διαμέτρου εως Φ2000 χιλ. που ενδείκνυνται και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις έργων εγγειοβελτιωτικών, ύδρευσης, άρδευσης, καθώς και σε μονάδες βιολογικού καθαρισμού όλων των διατομών και παχών, βάσει διεθνών προδιαγραφών, παρέχοντας εξελιγμένες λύσεις σε επίπεδο μονώσεων, συμβάλοντας περαιτέρω στις αναπτυξιακές ανάγκες της Ελλάδας. Επίσης, με τις κατάλληλες προσαρμογές η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΘΗΒΩΝ Α.Ε. έχει και την δυνατότητα παραγωγής σωλήνων "ΑΡΙ" για μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η τοποθεσία της εταιρίας στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας, στο 55ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, είναι ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας καθώς της δίνει πρόσβαση στην προώθηση των προϊόντων της στη Βόρειο Ελλάδα, έχοντας ως βασικό στόχο την διείσδυση της αγοράς της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης Μακεδονίας, ενώ παράλληλα της δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στην διανομή των προϊόντων της στην περιοχή της Αθήνας και του νομού Αττικής. Επίσης, η περιοχή των Οινοφύτων διευκολύνει την πρόσβαση της ΠΡΟΦΙΣΩΛ Α.Ε. στο λιμάνι της Χαλκίδας και της Ελευσίνας για την εξυπηρέτηση των εξαγωγικών της διαδικασιών μέσω θαλάσσιων οδών προς το Αιγαίο και τη Μεσόγειο καθώς και τη σταθερή διασφάλιση της προμήθειας πρώτων υλών.

Έχοντας δημιουργήσει αποθηκευτικούς χώρους στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη στην Αττική, στην οδό Θηβών 212, η ΠΡΟΦΙΣΩΛ Α.Ε. έχει πρόσβαση και στο λιμάνι του Πειραιά διασφαλίζοντας περαιτέρω την σταθερή και ασφαλή προμήθεια πρώτων υλών καθώς και τη διανομή των προϊόντων της στη νησιωτική Ελλάδα και κατ' επέκταση στο σύνολο του Ελλαδικού χώρου και των κέντρων εξαγωγών της από ένα ακόμη κομβικό σημείο.